Der skal ofte ganske få ændringer til for at få markant bedre lyd fra dit stereoanlæg. Her er 3 hurtige og helt gratis råd til "opgradering" af dit anlæg.

Tip nr. 1

Det er vigtigt at din pladespiller står på et stabilt og vandret underlag. En reol på gulvet kan være fin, men er samtidig følsom for rystelser når du bevæger dig i lokalet. En hylde på væggen vil være stort set fri for disse vibrationer. Brug et vatterpas til at kontrollere at pladespilleren står i vatter.

Tip nr. 2

Den rette placering af dine højttalere er vigtig. Her gælder ingen klippefaste regler, men mere tommelfingerregler, da rummet har rigtig stor indflydelse på lyden. De fleste højttalere lyder bedre med 30 cm, men gerne mere, til væggen bagved. Undgå placering i hjørner da det booster bassen og gør lyden "mudret". Lyttepositionen vil som regel være bedst en anelse længere væk fra højttalerne end den indbyrdes afstand mellem højttalerne - altså en næsten ligebenet trekant. Sæt en plade på du kender godt og eksperimentér med afstandene. Husk at have diskanterne i ørehøjde når du lytter.

Tip nr. 3

Fjern frontstoffet fra dine højttalere. Selvom der fra producentens side er gjort meget for at udvælge stof som minimerer lydtab, så vil der altid være tab når lyden passerer gennem stof. Groft overdrevet svarer det til at tage dynen over hovedet. Så af med dynen så du kan få fuld glæde af det dine højttalere leverer ;-)